Afhankelijk van de toepassing worden de gassen CO2, stikstof, zuurstof en lachgas ingezet in de voedingsindustrie.
De toevoeging van CO2 (koolstofdioxide) zorgt er niet alleen voor dat het bier vanuit het vat naar de tapkraan stroomt, maar is ook essentieel voor een mooie schuimkraag. Voor speciale biersoorten (zoals Engelse of Ierse bieren) worden koolstofdioxide-stikstofmengsels (30% CO2 - 70% N2) gebruikt.
Voor het tappen van allerlei bieren en ook voor de bereiding van soft drinks in de post-mix systemen is CO2 vereist. De koolstofdioxide zorgt er ook voor dat er geen zuurstof (via de lucht) in het vat kan dringen, wat de houdbaarheid verbetert van het vat dat reeds in gebruik is.
Voor het maken van spuitwater gebruikt men ook CO2 (koolstofdioxide) doormiddel van CO2-injectie creëer je als het ware je eigen spuitwater.
Voeding blijft niet eeuwig vers. Melk wordt zuur, vlees verandert van kleur en ruikt, brood beschimmelt… Het bederven van voeding wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Zuurstof in de verpakking speelt hier een belangrijke rol in. Voedingsfabrikanten trachten producten zo vers mogelijk te houden en willen steeds een langere houdbaarheid creëren voor hun voedingsmiddelen.
Dit kan men realiseren dankzij het verpakken van de voedingsmiddelen onder beschermende atmosfeer, Modified Atmosphere Packaging (MAP) genoemd. Deze gasverpakking ontstaat door de aanwezige lucht uit de verpakking te halen en te vervangen door een gasmengsel dat beschermende en reactieve eigenschappen bevat. Het voedingsgas bevat verschillende gassen zoals koolzuurgas, zuurstof of stikstof, afhankelijk van het te verpakken product.
Voor het opschuimen van slagroom of espumas is lachgas (N2O) het ideale middel. Lachgas (E942) is een toegelaten levensmiddeladditief, geeft geen nadelige bijsmaak en is eenvoudig in gebruik.
Neem contact met ons op, of plaats uw bestelling via ons bestelformulier.
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now